Vam je naš blog všeč?

Povezava spletne trgovine z Vasco računovodskim programom

Povezava spletne trgovine z Vasco računovodskim programom

Avtor: Igor Videčnik

Imate ogromno naročil in kupcev ter ste hkrati naveličani zamudnega prepisovanja vseh podatkov v vaš računovodski sistem, potem je za vas zagotovo najboljša rešitev povezava spletne trgovine z računovodskim sistemom, ki ga uporabljate.

V tem članku se bomo osredotočili na računovodski program Vasco, ki je eden najbolj prepoznavnih in prodajanih na tržišču, saj ga odlikujeta tako enostavna uporaba kot dobra preglednost, poleg tega pa je svoje ime uveljavlja in opravičuje že več kot 30 let. Gre za nepogrešljiv sistem, ki spletnim trgovinam omogoča sinhronizacijo vodenja artiklov, cen partnerjev in naročil ter dobavnic… Povezava oziroma sinhronizacija računovodskega sistema Vasco se lahko vzpostavi s katerimkoli sistemom spletne trgovine, pri nas pa imamo največ izkušenj z WooCommerce – Vasco in Magento – Vasco povezavo. Pred samo vzpostavitvijo povezave je potrebno zakupiti ustrezen Vasco program, ki mora sovpadati s poslovno logiko podjetja. Na voljo imate različne Vasco računovodske programe. Preverite, kateri je najprimernejši za vaše poslovanje: Vasco produkti.

V odvisnosti od same kompleksnosti sistema bo zahtevna tudi sinhronizacija med trgovino in računovodskim programom. Pri artiklih je denimo možno urediti sinhronizacijo zalog, opise, razne dodeljene atribute, kategorije, slike in cene izdelkov. Ko govorimo o cenah, imamo možnost vodenja rednih cen, cen s popusti, cen dodeljenih določenim skupinam, cen za partnerje itd. Podobno se lahko ureja in posodablja tudi osnovne podatke partnerjev in kupcev ter morda za prodajalce najpomembnejše – tudi izvršena naročila v spletni trgovini. Na ta način se ognete zamudnemu ročnemu prepisovanju in s tem možnosti morebitnih napak zaradi zmotljivega človeškega faktorja. Za takšno obojestransko neposredno povezavo trgovine z računovodskim programom Vasco boste potrebovali dostop do strežnika s podatkovno bazo programa Vasco.

Kako deluje sinhronizacija Vasco – Magento ali Vasco – Woocommerce

Sinhronizacija deluje v obe smeri. Izdelke skupaj s podatki, zalogo in cenami izvažamo uvažamo ter posodabljamo v spletno trgovino. V nasprotni smeri pa prihajajo podatki naročil in partnerjev.

Ni vam potrebno skrbeti, da se bodo vaši kupci (partnerji) v sistemu Vasco podvajali saj bomo uvoz v Vasco dodelali do takšnje stopnje, da bo sistem prepoznal obstoječe kupce.

Velik odstotek spletnih prodajalcev, ki uporabljajo Vasco vso spletno prodajo urejajo na v Vasco. Vsi podatki iz spletne trgovine so v celoti povezani.

Vasco pa je možno povezati tudi z drugimi s spletnimi trgovinami, ki so razvite na drugih platformah kot sta Opencart in Prestashop. Zagotovo pa ne bi smela večjih težav povzročati tudi implementacija v Shopify in druge platforme.

V kolikor se torej odločate za Vasco – Magento ali Vasco – WooCommerce povezavo nas lahko kadarkoli kontaktirate. Z možnostjo Vasco web storitve imate vpogled v sistem kjerkoli ste, ne samo v vaši pisarni. Porabite prihranjen čas za pomembnejše stvari, mi pa bomo glede na vaše potrebe po integraciji računovodskega sistema Vasco skupaj z Vasco podporo našli ustrezno rešitev po vaši meri. Kontaktirate nas lahko TUKAJ.

Morda vas zanima tudi:

Najemite nas za svoj projekt

Začnimo projekt skupaj