Vam je naš blog všeč?

Migracija iz Magento 1 na Magento 2 - razlogi, prednosti, proces migracije

Migracija iz Magento 1 na Magento 2 – razlogi, prednosti, proces migracije

Avtor: Igor Videčnik

Zakaj bi morali uporabniki Magento 1 čimprej presedlati na Magento 2?

Našim strankam priporočamo migracijo iz Magento 1 na Magento 2 predvsem zaradi naslednjih dveh poglavitnih razlogov:


Vir: Digitaloutlook

Glavni razlog je zagotovo ta, da je bila s 1. junijem 2020 ukinjena podpora za Magento 1, kar pomeni, da bodo od tega datuma naprej ukinjene posodobitve vseh vtičnikov in modulov za platformo Magento 1.

Drugi razlog pa je s tem povezana varnost spletne trgovine. S prenehanjem celovite podpore za Magento 1, prav tako ne bo več varnostnih posodobitev, kar pomeni, da utegnejo biti tako vaši kot podatki vaših strank ogroženi.


Vir: Mageplaza

Glavni razlogi za migracijo iz Magenta 1 na Magento 2:

Prepočasno nalaganje spletnega mesta odvrača obiskovalce spletne trgovine od samega iskanja in seveda tudi od nakupa.

Število obiskovalcev iz mobilnih naprav se iz dneva v dan veča, in tukaj je Magento 2 v veliki prednosti, zato lahko z migracijo na Magento 2 pričakujete tudi več naročil iz mobilnih telefonov.

Zapuščene košarice zaradi preveč korakov v zadnji fazi nakupa.

Magento 2 omogoča podrobnejšo analizo in s tem bolj detaljna poročila celotnega dogajanja na spletni trgovini.

Magento 2 prednosti, ki bodo izboljšale vašo spletno trgovino:

Strani na Magento 2 se nalagajo s kar 20% večjo hitrostjo kot na Magento 1, kar prispeva k boljši onsite optimizaciji spletnega mesta in seveda posledično povečani prodaji.

Magento 2 ima v primerjavi z Magentom 1 bistveno lažji zadnji korak nakupa, ki je sicer v dveh zavihkih, a vse skupaj opravite na isti podstrani (one page checkout in two steps).

Hitrejše nalaganje strani, boljša grafična prilagoditev za mobilne naprave in poenostavljen zadnji korak nakupa so nepogrešljiva kombinacija za izboljšanje stopnje konverzije.

Z nadgrajeno nadzorno ploščo Magenta 2 boste imeli boljši pregled nad vso potrebno statistiko vaše spletne trgovine.


Vir: Justfreethemes

Proces migracije Magenta 1 na Magento 2

Analiza oziroma pregled obstoječe spletne trgovine je ključni del procesa migracije. V tej fazi namreč preverimo, katere module in funkcionalnosti uporabljate trenutno, katere bi želeli vključiti dodatno, katere metode dostave in plačil uporabljate ipd. Na podlagi tega določimo mejnike in časovne roke izvedbe ter vam pripravimo cenovno ponudbo. Samo za občutek – migracija majhnih in srednje velikih spletnih trgovin traja približno dva meseca, kljub temu pa se tako cena kot dokončni roki določijo na podlagi velikosti vaše spletne trgovine, števila željenih prilagoditev in funkcionalnosti.

V kolikor se odločite za našo ponudbo migracije iz Magento 1 na Magento 2, sledi naslednja faza, tj. migracija podatkov. V sklopu te faze prenesemo vse podatke vaše trenutne spletne trgovine. To so izdelki, kategorije izdelkov, stranke, gesla, naročila in vsi ostali podatki shranjeni v vaši trenutni spletni trgovini.

Določitev grafične podobe je naslednji korak procesa migracije na Magento 2. Kot že verjetno veste, teme Magenta 1 niso kompatibilne z Magentom 2, zato svojim strankam ponudimo več možnosti. Prva izmed njih je nastavitev Magento 2 teme in prilagoditev le-te po vzoru teme obstoječe Magento 1 spletne trgovine, druga možnost je izbira med vnaprej pripravljenimi tememi, tretja pa je seveda tudi možnost, da za vas ustvarimo popolnoma nov in unikaten dizajn po vaši meri.

Po določitvi dizajna se začne najzahtevnejši del – celoten razvoj nove spletne trgovine na Magento 2. V tej fazi se opravi prilagoditev dizajna, nastavijo se vse željene funkcionalnosti, ki jih seveda lahko nadgradimo z dodatnimi moduli. Na tem mestu velja omeniti, da modulov za Magento 1 ne morete uporabiti na Magento 2. Če boste na Magento 2 želeli ohraniti vse funkcionalnosti kot ste jih imeli na Magento 1, boste za to potrebovali pomoč razvijalcev. Zato za naše stranke mi poiščemo in vključimo razširitve z enakimi funkcionalnostmi razvitimi posebej za Magento 2. Seveda pa lahko tudi sami razvijemo modul po meri stranke za Magento 2 platformo.


Vir: Magento Marketplace

Po zaključenem razvoju in temeljitem testiranju sledi prenos na produkcijski strežnik. Zavedati se je potrebno kompleksnosti sistema Magento 2 zato boste zanj potrebovali ustrezno gostovanje, torej dovolj prostora (vsaj 20GB) in vsaj 2GB fizičnega pomnilnika (RAM).

Razmišljate, o migraciji spletne trgovine iz Magento 1 na Magento 2? Če še niste, je zdaj je skrajni čas, da se odločite za prehod na Magento 2. Pri tem vam bomo z veseljem pomagali. Kontaktirajte nas.

Najemite nas za svoj projekt

Začnimo projekt skupaj