Vam je naš blog všeč?

Kako dosegamo prva mesta v najbolj konkurenčnih panogah

Kako dosegamo prva mesta v najbolj konkurenčnih panogah

Avtor: Igor Videčnik

Kjub temu, da je slovenski splet že precej nasičen in v določenih panogah izredno konkurenčen pa obstaja še vedno precej prostora za vrhunske rezultate. Tudi v nišah kjer se na prvi pogled zdi, da bomo težko konkurirali se lahko z načrtnim delom visoko pozicionirami. V tem članku bomo navedli nekaj zlatih pravil, ki se jih držimo in nam na dolgi rok prinašajo rezultate.

Verjamemo v vsebino

Pri vsakem projektu optimizacije spetne strani je na prvem mestu vsebina. Vsebina, vsebina in še enkrat vsebina. Ustvarjanje unikatne vsebine, ki je tematsko povezana z spletno stranjo, je najpomembnejša naloga spletne optimizacije. Vsebine ustvarjamo povsod, tako na glavni spletni strani kot na straneh, ki bodo z glavno stranjo povezane. Vsebina na dolgi rok zagotovo prinaša rezultat.

Nikakor ne zanemarite pomembnosti bloga na spletni strani. Dobro vzdrževan blog lahko prinese ogromno organskega obiska in postopoma tudi visoko pozicioniranje naših glavnih ključnih besed.

Predstavljajte si, da imate na spletni strani blog, ki ga tedensko posodabljate. V nekaj mesecih se bo nabralo ogromno vsebine, ki bo generirala velike količine organskega prometa. Seveda pa morajo biti vsebine unikatne in zanimive za vaše bralce. Vsebina je danes eno od najmočnejših orožij za širjenje blagovne znamke.

Nikoli ne pozabimo na osnove

Pri vsakem projektu se držimo preprostih osnov. Spletna stran mora biti pregledna in odzivna. Vsebovati mora tudi vse tiste osnovne elemente o katerih je toliko govora. Preden se začnemo z ustvarjanjem vsebine vedno preverimo ali ima spletna stran lepo nastavljene naslove strani. Držimo se smernic glede števila znakov in relevantnosti klučnih besed glede na ostalo vsebino na strani.

Elemetni kot so title, meta description, h1 in h2, alt atributi na slikah in tako najprej imajo za nas velik pomen. Morda se tukaj že zelo ponavljamo ampak po izkušnjah nikakor ne smemo zanemarit vpliva omenjenih elementov na pozicioniranje v iskalnikih.

Ali vaša spletna stran upošteva pravilno vse navedene smernice lahko preverite tukaj.

Upoštevamo navodila iskalnikov

Faktorji rangiranja v iskalnikih se iz meseca v mesec spreminjajo. Iskalniki vedno znova spreminjajo svojo algoritme, saj poskušajo ponuditi vedno bolj kvalitetne rezultate iskanja. Njihovih opozoril nikoli ne zanemarimo. Takoj, ko se je pojavilo, da bodo varne HTTPS povezave vplivale na rangiranje smo preselili vse svoje spletne projekte iz http na https protokol.

Upoštevamo tudi vsa ostala opozorila in spremembe. Če je nekoč veljalo, da socialna omrežja ne vplivajo na rangiranje, pa se je to zadnja leta spremenilo in tudi mi jim posvečamo ogromno časa. Tudi smernice glede zunanjih povezav na spletna mesta se iz leta v leto spreminjajo in tudi tukaj je dobro upoštevati vsa navodila.

Povzetek

Več kot vsebinsko vlagamo v spletno stran, boljše imamo rezultate. Blog na spletni stran je nujen. Z blogom boste na dolgi rok širili svojo blagovno znamko. Upoštevajte navodila iskalnikov, spremljate spletne strende in ne zanemarite osnov optimizacije spletne strani.

Najemite nas za svoj projekt

Začnimo projekt skupaj